Στο Περιστέρι το ωραιότερο άλσος της Αττικής!

Ως το καλύτερο και ωραιότερο Άλσος της Αττικής, “ανάσα” δροσιάς και διασκέδασης, ανακήρυξαν οι επισκέπτες, το Άλσος Περιστερίου!

 

Ένας χώρος 60 στρεμμάτων καταπράσινος, γεμάτος χιλιάδες νέα φυτά, λουλούδια και δένδρα “δίνει ζωή” στο ευρύτερο χώρο της Δυικής Αθήνας.

 

Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η προτίμηση που δείχνουν οι αμέτρητοι επισκέπτες, οι οποίοι καθημερινά, πρωί – βράδυ, κατακλύζουν κάθε γωνιά του.

 

Είναι ένας χώρος φυλασσόμενος 24 ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα αίσθημα ασφάλειας για όλους.

 

Η καθαριότητα του είναι συνεχής και η επιμέλεια στην ανάπτυξη του πρασίνου μεγάλη, ιδιαίτερα των νέων δένδρων και φυτών που αναπτύσσονται συνεχώς, ομορφαίνουν αλλά και δίνουν “ανάσες” ζωής και δροσιάς στις υπέροχες πράσινες διαδρομές του.

Το μοναδικό σε ομορφιά, καταπράσινο Άλσος του Δήμου Περιστερίου προσελκύει όλες τις ηλικίες και είναι τόπος συνάντησης πολιτών απ’ όλο το Λεκανοπέδιο.

 

Το τελευταίο διάστημα δόθηκε ερωτηματολόγιο στους επισκέπτες, με στόχο τη συλλογή εντυπώσεων, αλλά και χρήσιμων παρατηρήσεων.

 

Εκεί σαφώς καταδεικνύεται η μεγάλη σημασία της ύπαρξης, ενός τέτοιου πράσινου υπερτοπικού χώρου στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου.

 

Οι επισκέπτες ισχυρίζονται ότι, το Άλσος συγκεντρώνει ό,τι μπορεί να επιθυμήσει ο κάτοικος της Αττικής.

 

Κάθε ανάγκη, κάθε μέλους, κάθε οικογένειας ικανοποιείται.

Κάθε δραστηριότητα έχει το δικό της χώρο, ποδηλατοδρόμιο, βιβλιοθήκη του επισκέπτη, υπαίθριο γυμναστήριο, σύγχρονες παιδικές χαρές, διαδρομές για τρέξιμο, σημεία ανάγνωσης και δροσιάς κάτω από τα δέντρα.

 

Χώροι πολιτισμού τα δύο καταπληκτικά θέατρα όπου καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου φιλοξενούν δράσεις πολιτισμού των φορέων της πόλης, αναπτύσσουν την ερασιτεχνική έκφραση των κατοίκων της και φιλοξενούν όλες τις εκφάνσεις της τέχνης.

 

Και όλα αυτά δωρεάν!

 

Απόλυτα δικαιολογημένη, λοιπόν, είναι η αγάπη και η προτίμηση του κόσμου στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

 

«Το να ανακηρύσσουν το Άλσος του Περιστερίου ως το πιο όμορφο της Αττικής, αναδεικνύει την πορεία ανάπτυξης και προόδου της όμορφης πόλης μας», τόνισε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, προσθέτοντας ότι:

 

«Η ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη μας είναι συνεχής.
Και για τις τέσσερις δημοτικές κοινότητες της πόλης έχει σχεδιαστεί από τον Δήμο ένα σύγχρονο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, που αποτέλεσμα θα έχει να πρασινίσουν όλοι οι δημοτικοί χώροι».